Clienti datornici

Se refera strict la evidenta pe facturi si pe scadente, lucru ce nu poate fi facut din fisa contului, in modulul contabilitate.

 

Fereastra contine urmatoarele coloane: nr. document, data, scadenta (este cea acceptata contractual – ca data), nr zile scandeta, nr. zile intarziere (data doc), nr. zile intarziere (scadenta), partener, total document, incasat, ramas de incasat, nr. contract si observatii.

 

Partea de sus a ferestrei prezinta si un filtru cu optiunile de filtrare dupa nr. document, partener sau observatii. Raportarea se poate realiza la o data precizata, selectand din calendar.

 

clienti _datornici

Aceasta fereastra tine evidenta pentru toate datoriile pe care clientii le au asupra firmei, cu scadentele corespunzatoare, astfel incat sa se poata interveni din timp pentru colectarea lor.

In partea de jos a ferestrei se afla explicatia pentru fiecare pozitie din tabel, cuprinzand: nr. doc, ziua, luna, anul, suma, felul documentului (incasare, storno), tipul documentului (incasare prin casa, op, storno factura, compensare), partenerul.

 

Butonul extras de cont permite listarea formularului tipizat care poate fi trimis periodic catre parteneri sub forma unei instiintari cu privire la sumele creditoare sau debitoare.

extras_cont

In functie de data de raportare aleasa se poate realiza operatiunea de procesare scadente prin care se recalculeaza scadentele pentru intregul dosar.

 

Click pe butonul lista clienti de incasat sintetica – va face trimitere catre o pagina ce cuprinde tabelat partenerul si totalul de incasat si in functie de data facturii sunt detaliate sumele restante pe intervale de timp – mai mici de 1 luna, intre 1 luna si 2 luni, intre 2 luni si 3 luni samd.

 

Partea de jos a listei permite afisarea documentelor pana la o data stabilita, precum si incasarile raportate la o data stabilita. In momentul in care De asemenea, se poate aplica bifarea pentru fara efecte, pentru a vedea doar sumele care trebuie incasate fara instrumente de plata. Daca se modifica aceste optiuni de afisare, va trebui apasat butonul prelucrare care va recalcula in functie de optiunile dorite.

 

 

Furnizori neachitati

Pagina prezinta exact aceleasi informatii si structura ca si pagina clientilor datornici, cu deosebirea ca aici este dezvoltata componenta furnizorilor ce trebuie sa fie platiti.