Facturi proforme

 

Fereastra contine in partea de sus Nr. factura proforma, data, curs valutar, date privind expeditia (click – se deschide o mini-fereastra cu numele delegatului, seria, nr. de buletin, precum si mijlocul de transport si nr. masinii), date privind destinatia (click – se deschide o mini-fereastra cu numele cumparatorului, nr. de inmatriculare, cod fiscal, sediul, judetul, contul si banca) si butoanele adauga si sterge.

 

factura_destinatie

 

Se adauga pozitie noua in tabel, apoi se poate selecta fie codul de articol (va deschide dosar articole), fie denumire articole (va deschide dosar articole). Se completeaza UM, cantitatea, pretul in valuta, pretul unitar, valoarea fara TVA, valoare TVA, valoare cu TVA.

 

factura_proforma

 

Partea de jos a ferestrei prezinta optiunea prin bifa de tiparire, precum si de salvare.

 

Dosar facturi proforme

Fereastra cuprinde toate facturile proforme ingeristrate de firma in anul curent. Partea de sus contine un filtru, cu posibilitati de filtrare dupa nr. document sau client.

Tabelat sunt prezentate: nr. proforma, data, denumire client, valorile si cursul. Partea de jos a ferestrei cuprinde tot tabelat informatii corespunzatoare unei pozitii (facturi): cod articol, denumire, UM, cantitatea, preturile si valorile (pe o factura pot fi unul sau mai multe articole).

 

dosar_fact_proforme

 

Butonul Proforma noua trimite la fereastra de facturi proforme de unde se poate introduce o noua factura, iar Modifica si Sterge opereaza asupra celor existente deja in fereastra dosarelor. De asemenea, exista si butonul tipareste care va prezenta in format listabil factura proforma, cu toate datele introduse.

 

Contracte

 

Contract de vanzare

Fereastra permite introducerea in Smartis a unui nou contract de vanzare pe care firma l-a realizat.

Cuprinde: Nr. contract, Partener (se va selecta din dosar parteneri), obiectul contractului, fisiere privind contractul (click – se deschide fereastra care va permite adaugarea unor fisiere corespunzatoare contractului), data (se alege din calandar), cursul euro, valoare in euro si lei, valabilitatea (se alege din calendar) sau bifarea pentru perioada nedeterminata.

 

contracte

 

In continuare sunt campurile pentru conditiile de plata (procentual): avans contract, la livrare, P.I.F., la termen, termen de facturare (numar de zile).

Urmeaza valorile pentru aceleasi campuri, in lei si in euro, precum si responsabilul de contract (va fi selectat din dosar personal).

Pot fi de asemenea completate si campurile text pentru descriere si observatii.

Din partea de jos a ferestrei se va salva contractul.

 

Dosar contracte vanzari

Fereastra contine toate vanzarile inregistrate pe baza de contract ale firmei. In partea de sus se regaseste un filtru cu optiuni de cautare dupa nr. contract, partener, obiect, responsabil si descriere.

Tabelat se regasesc toate contractele, cu informatiile corespunzatoare: nr. contract, data, obiectul contractului, partenerul, valorile in euro/lei, valabilitatea, avansul....pana la operator, data si ora operarii sau data si ora modificarii.

 

dosar_contracte

 

Butonul contract nou va face trimitere la pagina de adaugare contracte, iar modifica si sterge opereaza asupra celor existente in dosarul contractelor. De asemenea, se poate tipari sau exporta in excel contractul selectat.