Mariri/diminuari preturi

 

In anumite situatii, este necesara modificarea pretului pentru anumite articole (ex: se poate deprecia marfa). Fereastra cuprinde nr. doc, data, operatii contabile, sabloane, adauga, sterge si tabelul corespunzator. In tabel se regasesc: pozitia, gestiunea, cont corespondent, denumire articol, UM, cantitatea, pret unitar existent, pret unitar modificat, observatii.

 

mariri_diminuari

 

Pentru a realiza o marire/diminuare de pret se adauga o pozitie din butonul adauga, apoi se poate opta pentru click in campul corespunzator pentru denumire articol. Se va deschide o noua fereastra care prezinta stocurile, din care se va alege cu ajutorul filtrului sau direct, articolul dorit. Dupa validare se revine in fereastra de marire/diminuare. Va fi acum afisat pretul unitar existent si se va putea opera modificarea lui. Se introduce pretul, se completeaza gestiunea (trimitere la conturi) si contul corespondent (din planul de conturi). Se poate acum vizualiza si operatiunea contabila pentru modificarea realizata, prin generarea notei corespunzatoare. Din butonul sabloane contabile se pot construi anumite corespondente pentru a putea selecta si lucra mai usor daca sunt operatiuni repetitive.

 

Acum se poate salva modificarea. In stoc (rapoarte stocuri -  situatia stocurilor), produsul va avea pretul schimbat, fiind afisat pretul nou propus.

 

Aceastra fereastra este utilizata la Totalgaz mai ales in cazul matritelor, cand amortizarea lor se face prin numarul de produse turnate cand corespunzator se modifica pretul matritelor.

 


 

Dosar mariri/diminuari preturi – cuprinde toate modificarile de preturi pentru luna curenta.

 

dosar