Ordine de plata/incasare

 

In fereastra se selecteaza in primul rand tipul de ordin: ordin de plata emis sau ordin de plata incasat. Se genereaza numarul – „Opxyzw” si data emiterii. Se alege codul contului bancar – din dosar conturi bancare; automat se vor „trage” contul, nr. notei contabile,banca si contul contabil bancar.

 

emitere_op

 

Se completeaza contul de partener si contul de comision, precum si valoarea comisionului. Se indica suma, beneficiarul si datele sale de identificare, din care contul este foarte important. De asemenea, se adauga in campul "Reprezentand" explicatia pentru respectivul ordin de plata.

 

Se alege apoi factura din dosarul facturilor de incasat/de plata. Se valideaza si automat va fi „trasa” in pagina ordinelor de plata valoarea inscrisa in factura.

 

Daca suma de pe factura este egala cu cea de pe ordinul de plata, atunci restul de justificat va fi „0”.

 

 

Dosar ordine de plata/incasare

 

Partea de sus a ferestrei prezinta un filtru putandu-se cauta dupa nr. ordin, partener, banca, explicatii, dar si posibilitatea de afisare a OP-urilor in functie de tipul lor: emise sau de incasat. Setarea implicita afiseaza OP-urile emise.

Dosarul cuprinde tabelat urmatoarele informatii: nr. ordine, nr. doc, data, beneficiar, valoare OP, doc. Justificate, ramas de justificat, banca, banca beneficiarului, aproba plata, data, ora, operatorul aprobarii, operatorul, plata se face din contul, contul beneficiarului, explicatii, saptamana, cont creditor/debitor, nr nota, comision bancar, cont comision.

 dosar_op

 

Aici se poate vizualiza un ordin de plata salvat, dar si operatiile contabile aferente – prin generarea notei contabile pentru toate operatiunile (inclusiv pentru comisionul bancar, daca a fost precizat).

 

contare

 

In acest dosar cu click dreapta pe o pozitie sa poate aproba sau dezaproba ordinul de plata. Pe un OP aprobat nu mai poate fi modificat beneficiarul si nici suma.

 

Partea de sus a ferestrei contine si butonul pentru tipareste  OP, care este personalizat in functie de banca partenera.

 

In partea de jos exista posibilitatea de Tiparire raport care va afisa OP-urile emise pe zile/saptamani/luni.