Stocuri initiale

 

Este un meniu dedicat firmelor care folosesc pentru prima data Smartis si care trebuie sa initializeze stocurile. Primele 2 pagini, alocare coduri de bare pentru stocuri initiale si dosar coduri de bare alocate pentru stocuri initiale ajuta la realizarea asocierii dintre denumire articol si codurile de bare propuse.

 

Modalitatea de lucru presupune:

1. Intrarea in dosar coduri de bare alocate pentru stocuri initiale – in dreapta jos se da click pe liste coduri; de aici se selecteaza genereaza coduri (exemplu: se trece in campurile corespndente intervalul  10000 – 10052); genereaza coduri si apoi tipareste va deschide un document printabil care va fi practic o lista de inventar ce va cuprinde in coloane: codul de bare generat, cod articol, cantitate, locatie, observatii (acestea din urma se vor completa pe masura ce se organizeaza stocul).

 generare_cod

 

2. Click pe butonul adauga – se face trimitere in pagina stocuri initiale/alocare cod bare – se va putea completa acum gestiunea/depozitul, iar in dreptul codului de bare/lot se poate introduce unul din codurile generate (de la 10000 la 10052); completand toate pozitiile, acum se poate da click pe butonul adauga din aceasta fereastra, care va genera pozitii pentru viitoarele articole introduse.

alocare_cod_bare

 

  1. Din dosar coduri de bare alocate pentru stocuri initiale (unde se regasesc acum articolele introduse), se poate alege din partea de sus a ferestrei butonul tipareste coduri – va deschide o fereastra coduri bare care in ultima coloana contine Nr. coduri listate, unde se poate trece numarul de etichete dorite pentru articolul respectiv. Click in partea stanga jos pe Tipareste cod bare – se va deschide formatul printabil pentru etichete (daca s-a facut asocierea cu articolul codificat, atunci codul de bare va fi insotit si de acesta).

 tiparire_codbare

  1. Tot in dosar coduri de bare alocate pentru stocuri initiale – click pe tipareste liste de inventar – se vor tipari codurile pe intervalul propus si in numarul solicitat (ex: de la 10000 la 10052, cate 4 din fiecare).

 

Intrari stocuri initiale

 

Cuprinde nr. ordine, curs valutare, butoane pentru import stocuri initiale, toate in depozitul, toate in gestiunea, adauga, sterge.

 

Se poate opta pentru import stocuri initiale – va face trimitere la dosarul de coduri de bare alocate pentru stocuri initiale, practic la prelucrarea cantitativa a articolelor. Se selecteaza articolul, se valideaza alegerea. In tabelul corespunzator va trebui acum completata gestiunea contabila (ex. 301), pretul de inregistrare, pretul de vanzare, atribute etc. Dupa completarea acestor campuri, articolul respectiv este intrat in stoc, poate fi verificat in meniul Rapoarte stocuri, fiind prelucrat atat cantitativ, cat si contabil.

 stocuri_initiale

 

Dosar stocuri initiale – cuprinde in mod tabelat toate stocurile initiale inregistrate in program, cu trimitere la generare cod de bare, precum si optiune de a schimba locatia sau de export in Excel.