Cerere de oferta

 

Pagina cuprinde, in partea de sus:  nr. oferta – se genereaza automat ca nr de ordine, data inregistrarii, nr. de inregistrare registru (poate sa faca o legatura cu partea de documente interne), nr. oferta client (cod SEAP – daca este vorba de licitatie), responsabil ofertare (se selecteaza din dosar personal), client (se selecteaza din dosar parteneri), persoana de contact, telefonul, adresa de e-mail, termen raspuns solicitat (timpul pe care clientul il acorda pentru un raspuns cu privire la oferta), bifare pentru notificare pe e-mail (care va trimite automat in momentul salvarii un mail persoanei responsabile), observatii, data revenire client, bifa pentru licitatie (daca este vorba de o licitatie publica).

 cerere_oferta

 

De asemenea, pot fi atasate fisiere privind cererile de oferta, precum si fisiere privind oferta (initial este activa prima, iar cea de-a doua devine activa dupa realizarea ofertei, fiind aplicata din centralizator).

Din butonul adauga se vor adauga pozitii in tabelul central, si se vor completa campurile corespunzatoare: grupa produsului/serviciului (afisare default a grupelor care au fost definite), denumire produs/serviciu (din dosar articole daca exista deja sau completat manual), valorile in lei si euro, responsabil tehnic (se selecteaza din dosar personal), termen limita proiectare (timpul acordat departamentului proiectare pentru a raspunde solicitarilor ofertei), nr. zile proiectare, responsabil productie, termen limita productie, nr. zile productie, responsabil normare, stare (in ofertare, ofertat, comandat-inchis, necastigat, cerere de oferta anulata, nu se oferteaza) si observatii.

Din partea de jos se poate acum salva documentul.

 

Dosar registru oferte

 

Aici se regasesc toate ofertele realizate. Cuprinde tabelat toate informatiile introduse in partea de realizare oferte. Partea de sus prezinta un filtru, cu optiuni de cautare dupa nr. oferta, nr. cerere client, responsabil ofertare, partener, observatii.

 

Click dreapta pe tabel va oferi posibiitatea de notificare prin e-mail sau reamintire notificare prin e-mail, prin care se va expedia in mod automat mail catre persoana responsabila cu acea oferta (ca prim e-mail de instiintare sau al doilea, de amintire, daca au fost realizate setarile in partea de administrare privind mailul).

 

dosar_cereri

 

In aceasta fereastra pot fi vizualizate fisierele introduse (ex: fisiere privind cererea de oferta).

Se poate exporta in Excel cu ajutorul butonului din partea de jos a ferestrei, care va permite salvarea in format Excel a ofertei selectate. Tot in partea de jos exista butonul pentru oferta noua – care trimite inapoi la fereastra de oferte, precum si butonul modifica – prin care pot fi aduse completari sau pot fi modificate anumite informatii referitoare la acea oferta.

 

 

Centralizator registru oferte

 

Aici se vor regasi in mod centralizat toate ofertele, cu toate informatiile aferente, cu multiplele posibilitati de vizualizare.

Sunt listate toate comenzile; in cazul coloanelor rezervate fisierelor, “X”-ul reprezinta o indicatie asupra faptului ca acolo exista un fisier.

 

Click dreapta va permite aplicarea mai multor optiuni, printre care se regaseste si verifica existenta fisiere, care va “recalcula” prezenta fisierelor adaugate, marcandu-le cu “X” si pe cele proaspat adaugate sau va demarca o pozitie care nu mai are fisier atasat.

 

Alte optiuni accesibile prin click dreapta: aplica fisiere privind cererea de oferta, aplica fisiere privind oferta, aplica fisiere privind proiectarea/normarea (cei de la proiectare, respectiv normare, adauga fisierul cu desen, respectiv calculatie), comercial/proiectare/ productie/ normare/automatizare cu diverse alte optiuni: aplica stare oferta (in ofertare, ofertat, necastigat etc), aplica responsabil proiectare/productie/normare (se adauga persoana responsabila cu proiectarea, respectiv productia sau normarea pentru una sau mai multe pozitii cu oferte), aplica termen limita proiectare/productie (se aplica in conformitate cu raspunsurile de la proiectare, respectiv productie), aplica nr. zile proiectare/productie (se aplica in momentul cand nu este neaparat stabilit un deadline si atunci intereseaza doar ca numar de zile), aplica valoarea in lei/euro (astfel se completeaza si campurile goale si in acelasi timp ajuta la completarea mai multor pozitii cu aceeasi informatie), implica proiectare/productie/normare/automatizare si salveaza configuratia (daca s-au operat modificari asupra modalitatii de vizualizare - operatorul si-a personalizat centralizatorul si doreste sa il salveze).

 

centralizator

 

Salvarea de fisiere ajuta si la vizualizarea ulterioara a diferitelor situatii de ofertare, astfel incat pentru viitoarele oferte sa se poate accesa rapid aceste informatii.

 centraliz_click_dr

 

Partea de jos a ferestrei prezinta si butonul tipareste lista care va permite sa se afiseze in format printabil toate intrarile pentru oferte, precum si butonul export in Excel, in cazul in care operatorul doreste sa realizeze alte operatiuni in Excel.