Operatiuni prin casa/diferente de curs valutar

 

Sunt situatii in care se incaseaza sau se fac plati direct din casa. Pentru acest lucru se vor adauga operatiuni prin casa.

Fereastra cuprinde: tipul operatiei – plata sau incasare, nr. document, data, valoare, nr. nota contabila, contul debitor, contul creditor, partenerul corespondent (creditor/debitor), explicatii, bifarea pentru a genera si un nr. de chitanta, si pentru cazul in care este operatiune de inregistrare a diferentelor de curs valutar.

 operatiuni_diverse

 

Tot aici se vor inregistra si dispozitiile de plata.

 

Se inregistreaza asadar platile in numerar efectuate de firma sau incasarile de acelasi tip.

Ex: se cumpara de la firma "X" un anumit articol cu numerar. In dreptul partenerului creditor va fi trecut numele persoanei din firma care merge si cumpara efectiv acel bun. Deci partener creditor va fi Vasilescu Florin, iar partenerul va fi firma X. Plata nu se efectueaza direct din casierie ci prin intermediul unei persoane de legatura care primeste bani din casa, si pe care va trebui sa ii justifice. Justificarea se va realiza prin factura pe care o aduce si  va trebui sa restituie eventual diferenta de bani.

 

Dosarul operatiunilor de casa – cuprinde toate platile sau incasarile realizate direct prin casierie. Vor putea fi vizualizate toate informatiile cuprinse in pagina de adaugare.

 dosar_operatiuni

 

In partea de sus a ferestrei se pot genera si operatiile contabile, iar din partea de jos a dosarului se poate opta pentru tiparire chitanta pentru o operatiune selectata.

 

 

diferente_valuta

 

Tot in aceasta fereatra sunt incluse si diferentele de curs valutar, daca este aplicata bifa pentru operatiune de inregistrare a diferentelor de curs valutar in momentul introducerii unei noi operatiuni. Dupa ce este efectuata o plata in valuta catre un partener se poate observa ca exista un rest de plata, care este de fapt rezultatul diferentelor de curs valutar. In acest caz, se va alege factura catre partener si daca este o diferenta pozitiva de curs valutar, pentru ca plata a fost facuta in valuta, atunci ea va reprezenta o incasare; daca este o diferenta negativa de curs, ea va reprezenta o plata.

  

 


 

 

Garantii lucrari -  se aici se poate tine evidenta stricta a garantiilor emise pentru diverse proiecte/lucrari prestate de firma sau de parteneri catre firma, pe baza de facturi corespunzatoare.

 

 


 

Dividende / operatiuni dividende

 

Se constituie, se repartizeaza, se incaseaza si se platesc impozitele pentru dividendele unei firme. Ajuta actionarii sau patronii firmei pentru a realiza politica de acordare de dividende.

In fereastra de operatiuni dividende se vor inregistra dividendele, putand fi adaugate sau modificate, calculand pentru fiecare impozitul aferent.

 

In fereastra Dividende apar tabelat toate dividendele acordate, in functie de an, luna, saptamana. In partea de jos a ferestrei sunt de asemenea precizate dividendele ramase de repartizat, precum si dividendele repartizate ramase de incasat si total dividende brute de incasat.

  


 

Operatiuni creditare firma

 

Sunt prezentate diversele suma cu care firma a fost creditata, precizand data si persoana care crediteaza, precum si sumele restituite cu datele corespunzatoare.

Partea de jos a ferestrei permite inregistrarea unei noi astfel de operatiuni precum si modificarea sau stergerea unora din cele existente.